U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Afschaffing van de woonbonus.

zondag 6 januari 2019

Het Europees Hof van Justitie aanvaardt niet dat de verhuur van vastgoed in België wordt belast op basis van het KI terwijl de verhuur van vastgoed in het buitenland belast wordt op basis van de reële huurinkomsten.
Investeringen in onroerend goed in België worden dus voordeliger behandeld dan investeringen in het buitenland. En dat is volgens het Hof van Jsutitie een ongelijkheid die moet weggewerkt worden.
Het KI komt immers overeen met een fictief inkomen dat in de praktijk voor het merendeel van het vastgoed lager ligt dan de reële huurinkomsten.
Het Hof van Justitie spreekt zich niet uit over hoe de ongelijkheid moet weggewerkt worden, alleen dat het moet gebeuren.
Ons land zal dus dringend moeten zorgen voor een oplossing.
Wanneer er wordt geopteerd om te belasten op basis van de reële huurinkomsten, dan zal dit voor een hogere belastingdruk bij de verhuurder-investeerder zorgen.
Hierdoor riskeert men dat vele verhuurders een onroerende goed als investering in België minder interessant gaan vinden en/of dit zullen doorrekenen in de huurprijs, wat in beide gevallen grote gevolgen met zich mee zal brengen voor de globale verhuurmarkt.
Let wel ! Het betreft hier enkel de verhuur van vastgoed aan particulieren want verhuur door professionele verhuurders of aan professionele verhuurders wordt reeds belast op basis van de reële huurinkomsten.

Immolution

Grote Markt 16
1800 Vilvoorde
02/751.07.01
vilvoorde@immolution.be
 
(APCOA Parking Grote Markt - Vilvoorde Grote Markt 100, 1800 Vilvoorde)
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK